abonneren

Google werkt aan eigen VPN-dienst binnen Android

Google zou werken aan een VPN-dienst die in Android ingebouwd zit. Er is niet veel bekend over de dienst, maar een redacteur van Pocketables ontdekte een aanwijzing daarvan in een nieuwe versie van Android 5.1 Lollipop.
Volgens Pocketables zit er een nieuwe optie in het Instellingen-menu van Android 5.1. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem die vorige week werd gepresenteerd.

Google Connectivity Services

De nieuwe optie heet Google Connectivity Services, en volgens Pocketables is het mogelijk om er een VPN-verbinding mee op te zetten. Het gaat om een app, die 'verstopt' zit in de lijst met alle apps op het toestel. Die is voorlopig nog niet zomaar op te roepen - dat kan alleen nog maar met een terminal.

Onduidelijk

Het is verder niet duidelijk om wat voor VPN-dienst het precies gaat. Waarschijnlijk exploiteert Google die zelf, maar Pocketables kreeg het niet voor elkaar te verbinden met de VPN. Mogelijk implementeert Google de dienst later in de algemene wifi-instellingen.

5.1 Lollipop

Android 5.1 werd vorige week aangekondigd. De grootste verandering is een betere beveiliging voor gestolen telefoons, en de ondersteuning voor dual sim.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Android Lollipop, Android 5.1

Laatste Vacatures