abonneren

Google: web telt meer dan één biljoen unieke url's

Zoekgigant Google claimt een nieuwe mijlpaal bereikt te hebben: in de zoekdatabase zijn inmiddels meer dan één biljoen unieke, actieve webadressen geïndexeerd.
Even voor de duidelijkheid: dat is een één met twaalf nullen, of duizend maal een miljard.

Google geeft wel eerlijk toe dat veel van deze url's naar dubbele informatie verwijzen en dat ook dynamisch gegenereerde pagina's in de database zijn opgenomen. Hoeveel pagina's er écht op het web zijn is niet te bepalen, omdat juist door de techniek van dynamisch gegenereerde pagina's het aantal mogelijkheden schier oneindig is.

In 1998 telde Google's database nog 26 miljoen pagina's. Amper twee jaar later groeide het aantal tot een miljard. Dat Google zoveel pagina's kan indexeren getuigt van de enorme rekenkracht die achter de ogenschijnlijk eenvoudige zoekpagina schuilgaat.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord