abonneren

Google: VS moet 100% alternatieve energie gebruiken

Google-baas Eric Schmidt probeerde tijdens de Corporate EcoForum een zaal vol topmensen uit de Amerikaanse zakenwereld er van te overtuigen dat alternatieve energie economisch haalbaar is.Schmidt presenteerde een plan om totaal te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen en over te stappen op alternatieve energiebronnen als wind en water. Volgens Schmidt zorgt het ambitieuze plan ervoor dat consumenten geld besparen en dat onze planeet beschermd wordt. Het belangrijkste argument om over te stappen op alternatieve energie is een simpele rekensom.

Google hoopt te bereiken wat zowel de Amerikaanse regering als de Amerikaanse zakenwereld niet is gelukt; totale onafhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen uit vooral het Midden-Oosten. Onder de toehoorders in de zaal zaten topmensen van onder andere Coca-Cola, Motorola en Microsoft. Volgens Schmidt is alternatieve energie haalbaar omdat energie-efficiency gelijk is aan besparing, oftewel "E2=$".

Schmidt wil dat in 2030 de VS voor zijn energiebehoefte 100 procent gebruikmaakt van alternatieve energiebronnen. Dit betekent dat de kolenmijnen in de VS kunnen sluiten. Tegen 2030 moet de helft van de auto's in de VS vervangen zijn door hybride auto's. Indien de VS overstapt op alternatieve energie kan het 97 procent besparen van de $2,17 triljoen die het anders de komende 22 jaar spendeert aan energie. De overstapt naar alternatieve energie zal ook goed zijn voor de werkgelegenheid. Nu al werken er 500.000 Amerikanen bij bedrijven die windenergie leveren.

Schmidt legt de schuld van de energieproblemen in de VS bij de politiek die totaal gefaald heeft in leiderschap. Schmidt sprak niet zijn voorkeur uit voor Obama of McCain, maar hij zei wel dat de Amerikaanse regering op bijna alle fronten kortzichtig is.


Bron: www.dailytech.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord