abonneren

Google voert beveiligd zoeken in

Google heeft de versleutelde versie van de zoekmachine online geplaatst. Met deze bèta is het nu mogelijk om de zoekmachine over HTTPS te gebruiken. HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens.
De zoekmachine kan gebruikt worden door naar https://www.google.com te gaam. Of u gebruikmaakt van de beveiligde versie van de zoekmachine is te herkennen aan het hierboven staande logo.

Het kan goed zijn dat u, wanneer u de zoekmachine opent, nog doorgestuurd wordt naar de HTTP versie. Op het moment van schrijven wordt de zoekmachine beschikbaar gemaakt. Voor de duidelijkheid: omdat alleen de zoekmachine zelf is versleuteld, worden er geen links geplaatst naar andere zoekmachines zoals Image Search, Maps en Video's. Het is wel de bedoeling dat er later ook HTTPS versies van deze zoekmachines beschikbaar komen.

Vanwege de beveiliging kan het zijn dat Google iets trager is dan de reguliere versie; de zoekresultaten zijn uiteraard hetzelfde.

Via WebSonic.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie