abonneren

Google voegt sociale functies toe aan iGoogle

Een klein aantal gebruikers kunnen de nieuwe versie van iGoogle gebruiken. In de nieuwe versie zijn een aantal sociale functies geïntegreerd.In de huidige versie kunnen gebruikers van iGoogle niet meer doen dan wat widgets toevoegen en de vormgeving aanpassen. Hierdoor onderscheidt iGoogle zich niet van zijn dozijn andere concurrenten. Sommige gebruikers verkiezen zelfs de homepagediensten van andere aanbieders.

Google is druk bezig zijn OpenSocial-platform te promoten. Sociaal netwerken via het internet is razend populair. Google heeft daarom zijn iGoogle-dienst socialer gemaakt. Een belangrijke onderdeel van de nieuwe versie van iGoogle is de chatfunctie. Gebruikers kunnen gemakkelijk informatie uitwisselen met bevriende chatteraars. Zo kan een gebruiker zien wat zijn contactpersonen doen op andere Google-diensten. Deze functie lijkt op de newsfeedfuncties op MySpace en Facebook. Gebruikers kunnen ook informatie van Google Reader-abonnementen uitwisselen, gadgets op iGoogle-sites van vrienden toevoegen, Picasa-foto's van vrienden bekijken en iGoogle-thema's uitwisselen.

Google maakt ook een aantal OpenSocial-applicaties beschikbaar voor iGoogle, maar dit zal op zijn vroegst pas na de zomer gebeuren.


Website: www.google.nl/ig

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: