abonneren

Google voegt presentatiefunctie toe aan Google Apps

Google maakt vandaag bekend dat het zijn Google Apps-suite voorziet van twee nieuwe functionaliteiten. Nederlandse Google Apps-gebruikers kunnen nu de dienst in hun eigen taal gebruiken. En Google heeft een presentatiefunctie toegevoegd waardoor de Google "Office"-suite nu compleet is.De Google Apps suite, voor het eerst geïntroduceerd in augustus 2006, bestaat uit Gmail webmail-diensten, Google Calendar gedeelde agendafuncties, Google Talk instant messaging en voice-over-IP, en de Startpagina toepassing om gepersonaliseerde homepages te creëren.

Diverse onderdelen die tot nu toe alleen beschikbaar waren voor Engelstalige gebruikers en beheerders van Google Apps zijn nu ook beschikbaar in het Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Fins, Noors, Zweeds, Pools, Russisch en Turks.

Google Presentations
Vanaf vandaag kunnen Google Docs-gebruikers tevens met de nieuwe tool Presentations presentaties creëren, bewerken en delen en deze op één plek op het web opslaan. De Presentations-technologie is deels door Google ingekochte technologie en deels zelf ontwikkeld. Hiermee is Google's "Office-suite" compleet. Net als Windows Office biedt Google nu een tekstverwerker, spreadsheetprogramma en een presentatie-tool aan.

Er gaan geruchten dat Google van plan is om met een offline-versie van zijn "Google Office" te komen. Met een dergelijke suite zou Google direct de concurrentiestrijd aangaan met Microsofts Windows Office. Toen we aan Erik de Muinck Keizer, Salesmanager Benelux voor Google Enterprise, vroegen of Google plannen hadden om met een offline-versie van Google Docs te komen, antwoordde hij: "Google Gears is voorlopig een developer-only beta die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om webapplicaties te ontwikkelen die ook offline kunnen draaien. Gears for Google Apps bestaat nog niet, maar is wel een logische volgende stap." De Muinck Keizer kon nog geen geen concrete uitspraak doen over de verwachte beschikbaarheid van een offline versie van Google's Apps-diensten. 

We maakten van de gelegenheid gebruik om aan Erik de Muinck Keizer te vragen wat er waar is van de geruchten dat Google werkt aan een nieuwe dienst, genaamd GDrive, dat onbeperkte opslag aan Google Apps-gebruikers zou bieden. De Muinck Keizer antwoordde dat hij niet bekend was met een dergelijke dienst en dat hij er ook nog niet eerder van had gehoord.  


Meer informatieGoogle Apps-suite.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie