abonneren

Google voegt nieuwe functies toe aan zoekmachine

Google is begonnen met het uitrollen van drie nieuwe toevoegingen aan zijn zoekmachine. De internetgigant heeft een "Promote"-, een "Remove"- en een "Comment"-knop toegevoegd, zodat u beter de zoekresultaten kunt personaliseren.Met de nieuwe "Promote"-functie kunt u een zoekresultaat naar een hogere plek in de zoeklijst promoten. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld sneller favoriete websites terugvinden. Indien u naar een trefwoord zoekt dan zal Google de zoekresultaten binnen uw favoriete websites plaatsen boven de normale zoekresultaten.
Indien u bijvoorbeeld pcmweb.nl naar de bovenste plek van de zoekresultaten promoot en u zoekt vervolgens naar "Nvidia" dan zal Google als eerste alle zoekresultaten tonen van de pagina's op PCMweb die over Nvdia gaan.

Behalve de "Promote"-knop is er ook de nieuwe "Remove"-knop. Met deze knop kunt u zoekresultaten verwijderen. Deze functie is handig om websites te blokkeren die voor u nutteloze informatie verschaffen. Ook voorkomt u dat u elke keer weer op die ene nutteloze link klikt.

De derde nieuwe knop is de "Comment"-knop. Door op deze knop te drukken kunt u een reactie bij een zoekresultaat achterlaten. Handig wanneer u bij een zoektocht in de toekomst weer langs die website komt. Andere gebruikers kunnen uw reactie lezen, zodat ook zij kunnen zien of de website een bezoekje waard is.

Behalve een drietal nieuwe knoppen heeft Google ook zijn zoekmachine aangepast zodat deze nog beter gebruikt kan worden als bladwijzerbeheerdienst. U kunt op Google uw favoriete sites bekijken, opslaan en bewerken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie