abonneren

Google voegt 70 kaarten toe aan Google Now

Google voegt meer dan 70 nieuwe 'cards' toe aan Google Now. De slimme assistent kan nu worden gebruikt met een groot aantal andere apps en diensten, zodat je via Now nog meer 'relevante informatie' kunt krijgen.
Google gooide de assistent Now vorig jaar al open voor meer ontwikkelaars, en heeft daar nu een flinke rits nieuwe kaarten aan toegevoegd. Zo kun je aanbevelingen krijgen voor muziekafspeellijsten op Spotify, YouTube of TuneIn.

Nieuws

Ook kun je meer nieuws in Now ontvangen. Zo zijn diverse nieuwssites als CNN en ABC toegevoegd. Daarvan las je al 'normaal' nieuws over onderwerpen die jou interesseren, maar je krijgt nu ook breaking news binnen bij grote evenementen zoals de aardbeving in Nepal.

Update

Een volledige lijst met alle kaarten die Google Now nu ondersteunt kun je hier bekijken. Gebruikers moeten de Google Now-app wel zelf updaten in de Play Store voor de kaarten werken.

Weinig Nederlands

Veel van de nieuwe kaarten zijn voor Nederlanders nog niet zo interessant. Zo kun je een reminder krijgen van bepaalde thuisbezorgddiensten als Eat24, maar een JustEat.nl of Thuisbezorgd.nl zijn nog steeds niet geintegreerd. Toch is het een goed teken dat Google de assistent openstelt voor andere ontwikkelaars - mogelijk kunnen ook wij straks zien of onze pizza onderweg is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Now, Cards

Laatste reactie