abonneren

Google verslaat Yahoo in de ranglijsten

Volgens onderzoeksbureau comScore heeft Google voor het eerst in de geschiedenis in een maand meer bezoekers gehad dan concurrent Yahoo. Yahoo stond tot voor kort op de eerste plaats qua bezoekersaantallen, maar moest over april zijn meerdere in de zoekgigant erkennen.In april 2008 haalde Yahoo 140.6 miljoen bezoekers op zijn sites binnen. Google deed het net even iets beter, met 141.1 miljoen bezoekers. Hoewel Google al tijden lang dedominante zoekmachine is, is dit voor het eerst dat de Google-sites meer webverkeer trekken dan Yahoo's uitgebreide netwerk van sites.
Yahoo staat al sinds november 2003 op de eerste plaats bij comScore.

De reden dat Google Yahoo heeft weten in te halen is simpel: YouTube. Deze site blijft maar groeien. Volgens comScore is dit gedeeltelijk te wijten aan de schrijversstaking in Amerika: vanwege het magere aanbod aan tv-programma's zijn veel mensen uitgeweken naar online content. YouTube kende in april zo'n 66.2 miljoen unieke bezoekers, maar liefst 77 procent meer dan een jaar ervoor.

Op de derde plek in de ranglijst staat Microsoft, gevolgd door AOL, Fox Interactive Media/MySpace, eBay, Wikipedia, Amazon.com en Ask.com.

DigitalTrends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: