abonneren

Google verontschuldigt zich voor Buzz

Google heeft toegegeven de nieuwe Buzz dienst niet intensief genoeg te hebben getest. Google verontschuldigt zich voor de privacy-problemen die de gebruikers daardoor hebben ervaren. Vorige week integreerde Google een sociale netwerkfunctie in de bestaande emaildienst Google Gmail. Dit is ze niet door iedereen in dank afgenomen.
Google is een beetje laat om mee te doen met de andere sociale netwerken als Twitter en Facebook. Ook bijvoorbeeld Windows Live heeft het al geïntegreerd in zijn hotmaildiensten. Zo heeft Google een beetje overhaast gekozen voor de integratie met de populaire emaildienst Gmail en Google Chat. Het gevolg was dat alle contacten in de contactenlijst waar mee gemaild of gechat wordt, automatisch werden gepromoveerd tot personen die worden gevolgd in het nieuwe Buzz sociale netwerk. Ook werden deze contacten ook nog eens automatisch openbaar zodat iedereen kon zien met wie er per Gmail of chat werd gecommuniceerd.

De ontwikkelaars van Google werken heel hard aan het verbeteren van deze door Gmail-gebruikers ervaren missers. In de tussentijd is er een eenvoudige oplossing voor wie niet geïnteresseerd is in Buzz of geen risico wil lopen dat de contacten in de contactpersonenlijst uitlekken. Helemaal onder in de webpagina van Gmail staat een optie om Buzz uit te schakelen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: