abonneren

Google verliest tweede plaats Alexa-ranglijst

Lange tijd had Google de tweede plaats op de toonaangevende Alexa-ranglijst. Alexa houdt bij wat de meestbezochte websites zijn op het internet. Google is echter zijn tweede plaats kwijt aan dochterbedrijf YouTube.De top 5 van meestbezochte sites op het internet ziet er nu als volgt uit:1. Yahoo2. YouTube3. Windows Live4. Google5. MSN

Hoe kan het dat een videodienst met daarop gekke filmpjes van dolgedraaide huisdieren, vallende waaghalzen en valszingende tieners populairder is dan de webportal van Google? Volgens Yahoo News komt dit doordat videodiensten meer bieden dan alleen vermaak. Het zoeken naar leuke filmpjes en deze doorsturen naar vrienden is nu een dagelijkse activiteit geworden voor veel internetgebruikers.

Nu YouTube groter is dan Google is de kans groot dat bedrijven massaal de videodienst gaan gebruiken voor hun marketingactiviteiten. Op korte termijn zal YouTube waarschijnlijk overstroomd worden door massa's leukbedoelde filmpjes waarin producten, websites en andere diensten gepromoot worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord