abonneren

Google verlaagt de prijs voor online opslagruimte

Google voort een forse prijsverlaging door voor online opslagruimte "in de cloud". In plaats van voorheen 20 euro, rekent Google nu 5 euro per jaar voor 20 GB. Ook wordt het aanbod vergroot tot maximaal 16 TB. De meeste gebruikers zullen echter aan 20 GB genoeg hebben. Google biedt zijn gebruikers nu al gratis 7 GB ruimte voor Gmail e-mail en 1 GB voor het opslaan en online delen van foto's met Picasa. Met 20 GB extra, is er bijvoorbeeld ruimte genoeg om 10.000 hoge resolutie foto's op te slaan, die gemaakt zijn met een vijf megapixel camera.

De dalende prijzen van opslagruimte zijn aanleiding de prijzen te verlagen. Ook wil Google aan de groeiende trend tegemoetkomen, van gebruikers die hun bestanden in cloud-diensten willen onderbrengen, om toegang te hebben op elk gewenste locatie. Op hun pc, notebook of een ander mobiel apparaat.

De extra opslagruimte werkt als een buffer, dat pas in gebruik wordt genomen als de standaard gratis opslagruimte vol is. Dit gebeurt bij abonnee's met betaalde ruimte automatisch.

Dit nieuws komt waarschijnlijk als reactie op de toenemende concurrentie op het gebied van cloud-toepassingen. Zo kondigde Cisco aan met een WebEx mail dienst te komen, die met Googles Gmail moet concurreren. Ook komt Cisco met online BlackBerry ondersteuning. Voor het online delen van foto's komen er ook steeds meer alternatieven, zoals bijvoorbeeld Adobes Photoshop met online opslagruimte.

Via: Google Blog

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie