abonneren

Google verdient goed aan iPhone

De iPhone is de eerste smartphone die door gebruikers veelvuldig wordt gebruikt om over het internet te surfen. En wanneer iPhone-gebruikers dit doen dan gebruiken ze de overzichtelijke Google-portal om te zoeken.Google dacht eerst dat er een fout zit in de data toen ze zagen hoeveel zoekvragen ze kregen van iPhone-gebruikers. Google gaf zijn software-ingenieurs de opdracht om de logs opnieuw te bekijken. De ingenieurs konden echter geen fout vinden. Er wordt echt 50 keer meer gezocht door iPhone-gebruikers dan door gebruikers van andere smartphones.

Waardoor komt dit gigantische verschil? Eén van de belangrijkste redenen is de gebruiksvriendelijke interface van de iPhone waardoor websurfen bijna net zo gemakkelijk is als op een desktopcomputer. Ook is Safari een goede browser voor mobiele apparaten. Wat in het voordeel van Google werkt is niet alleen dat het de standaard zoekmachine is op de iPhone, maar ook dat Google zeer snel de iPhone heeft omarmt. Google heeft voor iPhone-gebruikers een speciale versie van zijn portal-pagina gemaakt.

Wanneer Google zijn Android-platform later dit jaar officieel lanceert dan wordt het de standaard zoekmachine op een nieuwe generatie mobiele telefoons. Google heeft dan niet alleen een bijna onaantastbare positie in de desktop-zoekmarkt maar ook in de mobiele zoekmarkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie