abonneren

Google verbetert iGoogle pagina voor mobiele browser

Google heeft gisteren een vernieuwde mobiele versie van zijn iGoogle pagina gelanceerd. De nieuwe versie werkt onder meer met tabbladen, een veelgevraagde feature onder de mobiele gebruikers van Google's persoonlijke startpagina.De nieuwe versie is sneller en makkelijker in gebruik volgens het Google Mobile team. Belangrijkste verandering is het gebruik van tabbladen, zoals die ook op de desktop-versie van iGoogle aanwezig zijn.

Ook zijn een aantal applicaties onwtikkeld door externe partijen nu beschikbaar op de telefoon. Een van de nieuwe mogelijkheden is het lezen van koppen en intro's van artikelen zonder hiervoor de mobiele startpagina te hoeven verlaten. iGoogle onthoudt verder de status van bepaalde pagina-onderdelen zodat deze bijvoorbeeld op de laatst opgeslagen plek terugkomen bij het opnieuw openen ervan.

Flash-toepassingen werken echter nog niet in deze nieuwe versie. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat Flash op een mobiele telefoon nog steeds niet in gebruik is. De nieuwe versie van iGoogle is beschikbaar voor onder andere de iPhone en Android-toestellen. Hij is te bekijken door op de mobiele telefoon te surfen naar igoogle.com en daar te klikken op 'Probeer de nieuwe iGoogle pagina'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: