abonneren

Google verbetert Google Docs

Google verbetert de functionaliteit van de Google Docs online document editor, Google Spreadsheet en voegt een online tekenprogramma toe.Google anticipeert hiermee op de binnenkort te verschijnen gratis online versie van Microsoft Office. Google komt met deze verbeteringen tegemoet aan de wensen van vele Google Docs gebruikers.
Die vragen onder andere meer snelheid en betere compatibiliteit met Microsoft Word en Excel. De nieuwe versie zal aanstaande maandag worden gepresenteerd op een conferentie in Californie.

Google verbetert de editingfuncties en de mogelijkheid om online simultaan met meerder personen aan hetzelfde document te werken. Ook het invoegen en positioneren van plaatjes wordt verbeterd. Nieuw is een tekenprogramma om zelf plaatjes te maken. In het spreadsheetprogramma wordt een formulebewerkingsregel toegevoegd. Ook de functionaliteit om documenten te uploaden, om documenten van de computer naar de cloud te verplaatsen wordt makkelijker. Nieuwe browsertechnieken en snellere JavaScriptverwerking hebben het mogelijk gemaakt om Google Docs een stuk sneller en responsiever te maken. Het wordt nu mogelijk om met 50 mensen samen te werken aan dezelfde documenten.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: