abonneren

Google verandert voicemail in e-mail

Google probeert met zijn nieuwe dienst Google Voice de kloof tussen de telefoon en de computer te overbruggen. Google Voice laat gebruikers tekstweergaves van voicemailberichten opslaan alsof het e-mailberichten zijn. Google wil de grootste informatiemakelaar ter wereld zijn en breidt daarom zijn diensten uit van het internet naar alle producten waarmee mensen informatie opslaan en doorgeven. Door Google Voice kunnen Gmail-gebruikers beter naar specifieke informatie zoeken in opgeslagen voicemailberichten.

De dienst is gebaseerd op technologie van het bedrijf Grand Central Communications. Google nam dit bedrijf in juli 2007 over. Twee jaar lang bleef het stil rond de nieuwe acquisitie. Sommige analisten dachten dat het net als de acquisitie van het bedrijf Dodgeball een stille dood was gestorven.

Met Google Voice dienen gebruikers alle telefoongesprekken door te sluizen naar een telefoonnummer van Google. De dienst maakt gebruik van geavanceerde spraakherkenningstechnologie om een voicemailbericht naar tekst over te zetten. Het tekstbericht kan vervolgens als e-mailbericht of SMS-bericht naar het GMail-account van een gebruiker gestuurd worden.

Op dit moment is Google Voice alleen beschikbaar voor gebruikers van Grand Central. De internetgigant wil de komende weken de dienst uitrollen naar alle gebruikers. Google Voice kan ook nuttig zijn voor bedrijven, maar op dit moment biedt Google de dienst alleen aan als gratis versie voor consumenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord