abonneren

Google trekt zich vrijwel zeker terug uit China

Google weet voor 99,9 procent zeker dat het zijn Chinese zoekmachine gaat sluiten. De zoekgigant zou al een uitgebreid plan van aanpak geschreven hebben om een einde te maken aan google.cn.
De beslissing lijkt ingegeven te zijn door de Chinese overheid, die wil dat Google zoekresultaten blijft censureren.

Op dit moment geeft de Chinese Google-site gefilterde zoekresultaten, maar Google is hier niet blij mee. De zoekgigant wil niet langer zoekresultaten censureren en wilde in conclaaf met de Chinese overheid. Deze gaf een duidelijke waarschuwing uit: als Google stopt met censureren, volgen er repressailles. Dit lijkt de spreekwoordelijke druppel te zijn voor Google, die al eerder de introductie van Android-smartphones in China staakte.

Google zoekt nu uit hoe het kan voorkomen dat zijn werknemers in China vervolgd worden, wanneer de zoekmachine inderdaad zijn deuren sluit. Google is tevens bang dat de Chinese overheid andere Google-diensten op de korrel wil nemen, wanneer google.cn gesloten wordt. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het alle diensten in China zal moeten staken.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord