abonneren

Google trekt stekker uit test Glass

Google stopt met de verkoop van Glass, de slimme bril waarmee het bedrijf in 2013 een publieke test begon. Vanaf volgende week is het niet meer mogelijk om de Glass aan te schaffen.

Google stopt niet in zijn geheel met het Glass-project, maar zal het systeem blijven doorontwikkelen. Er wordt een nieuwe Glass-devisie gestart, onder leiding van Nest-topman Tony Fadell. Google zegt zich te gaan richten op nieuwe ontwikkelingen en de huidige productie van de bril wordt niet meer voortgezet.

Wel belooft Google nog wel ondersteuning te bieden voor iedereen die de bril heeft gekocht. De laatste tijd werden er echter geen nieuwe softwareupdates voor de bril uitgebracht.

Nieuwe bril

Google zegt te gaan werken aan een nieuwe versie van Glass, waarbij hoogstwaarschijnlijk ook voor een ander ontwerp zal worden gekozen. Hoe dat model eruit gaat zien of wanneer er een nieuwe versie wordt verwacht, is nog niet bekend.

Schiphol

Eerder kondigde Schiphol nog aan de bril te gaan inzetten om de reizigersbeleving op de luchthaven te verbeteren. Ook zullen een aantal Schiphol-medewerkers de bril gaan gebruiken om te kunnen zien welk vliegtuig op welk tijdstip aankomt en vertrekt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Glass

Nieuws headlines

Laatste reactie