abonneren

Google Translate voegt Perzische vertaling toe

In verband met de huidige situatie in Iran, is de behoefte om Perzische teksten op het web te vertalen naar het Engels behoorlijk toegenomen. Google springt hier op in door het Perzisch nu ook op te nemen in zijn vertaaldienst.Op het web circuleren heel wat websites en bijvoorbeeld Twitter-berichten die nieuws brengen over de huidige situatie in Iran. Daar zijn hevige protesten en rellen tegen de verkiezingsuitslag van een week geleden.

Via http://translate.google.com is het nu mogelijk om die nieuwsberichten, websites, blogs, e-mails, tweets en bijvoorbeeld ook Facebook-berichten te laten vertalen van het Perzisch in het Engels. Hierdoor hoopt Google de communicatie tussen webgebruikers uit het land en de rest van de wereld te verbeteren.

Google geeft aan de de vertaalservice nog niet optimaal is, en dat het vanwege de snelle lancering soms nog wat traag zou kunnen reageren. Tot nu toe is het enkel mogelijk om de vertaling in het Engels te maken, binnenkort zullen daar nog eens 40 andere talen aan worden toegevoegd.

Bron: Google Translate Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord