abonneren

Google topman stapt op bij Apple

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple vanwege het toenemende aantal belangenconflicten. Dat Schmidt aftreedt komt niet als een verrassing. Eerder had de beurstoezichthouder FTC al gemeld dat zij de positie van Schmidt nader wilden gaan onderzoeken.Google en Apple lijken het de laatste tijd iets minder goed met elkaar te kunnen vinden. Recent kwam nog in het nieuws dat Apple de voice-applicatie van Google voor de iPhone geweerd heeft uit zijn App Store.
Reden hiervoor is dat het te direct zou concurreren met de eigen belapplicatie.

Bij besprekingen in de raad van bestuur over de iPhone was Schmidt nooit aanwezig. Maar er speelt meer. Vorige maand kondigde Google bijvoorbeeld ook een besturingssysteem voor pc's aan, Chrome OS. Dat zou niet alleen concurreren met Microsoft Windows, maar ook met Mac OS van Apple.

Steve Jobs, topman bij Apple, laat in een statement het volgende weten over het opstappen van Eric Schmidt: "Nu Google verschillende kernmarkten van Apple betreedt met Android en nu Chrome OS, wordt Eric minder effectief als bestuurslid, omdat hij zich tijdens een nog groter deel van onze vergaderingen moet terugtrekken vanwege potentiële belangenconflicten." 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: