abonneren

Google toont de kracht van woorden

Mensen die gek zijn op getallen zullen blij worden van het nieuwe initiatief van Google. Google gaat meer inzicht geven in de populariteit van zoekwoorden.De internetgigant breidt zijn Google Trends-dienst uit zodat gebruikers kunnen zien hoe Google de populariteit van internettrends berekent. Google berekent de populariteit van een zoekwoord door deze te relateren aan andere zoektermen.

Google lanceerde twee jaar geleden zijn Google Trends-dienst. De dienst geeft een indicatie waar Google-gebruikers - en dus bijna alle internetgebruikers - in een bepaalde periode naar hebben gezocht. De zoekwoorden geven aan wat populair was in die periode. Google Trends is een leuke - maar niet een wetenschappelijke - manier om te zien wat de mensheid in een bepaalde periode in de recente geschiedenis bezighield. De gegevens in de databanken van Google Trends gaan terug tot 2004.

Een gebruiker kan de gigantische database van Google Trends doorzoeken naar een woord en gelijk zien hoe deze zich verhoudt tot andere zoekwoorden. Vervolgens kan de gebruiker de numerieke data opslaan in een gewoon spreadsheet en deze data vergelijken met de data van andere zoekwoorden. Een gebruiker kan zien hoe vaak er op een bepaald woord is gezocht, in welke geografische regio, in welke grote stad en in welke taal.

Om Google Trends te kunnen gebruiken dient u over een Google-account - zoals een Gmail-adres - te beschikken.


Website: trends.google.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: