abonneren

Google telefoon heet Nexus One?

De geruchten dat Google een eigen Android telefoon gaat uitbrengen worden steeds sterker. Zo zou de Google telefoon door T-Mobile worden uitgebracht in de Verenigde Staten en zou hij sim-lock vrij worden aangeboden onder de naam Nexus One via de Google website vanaf 5 januari.Zo is Reuters overtuigd van de Amerikaanse T-Mobile variant en weet verder te melden dat Google een telefoonverkoper zal worden die commissie krijgt van de telefoonmaatschappijen die net als T-Mobile zich zullen houden aan de voorwaarden van Google.

Zeker is dat Google aan zijn personeel een prototype heeft uitgedeeld om mee te testen gedurende de feestdagen. Deze telefoon wordt gemaakt door HTC en is ook wel bekend onder de naam HTC Passion. Dit hoeft echter nog steeds niet te betekenen dat ze hem zelf op de markt gaan brengen.

Deze telefoon lijkt veel op de iPhone maar heeft een verwisselbare accu, heeft een iets groter scherm en heeft de mogelijkheid om het geheugen te vergroten met een geheugenkaartje.

Website Gizmodo heeft achterhaald dat Google op 10 december de naam Nexus One heeft geregistreerd als handelsmerk.

Zowel Google als T-Mobile weigeren te reageren op alle speculaties. Het zelf uitbrengen van een toestel zal een trendbreuk betekenen in Googles marktbenadering. Tot nu toe werkt Google samen met diverse telefoonfabrikanten en stelt het open source Android platform vrij beschikbaar als besturingsysteem voor smartphones.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: