abonneren

Google Talk voorzien van vertaalrobots

De chatdienst van Google, Google Talk, heeft voortaan simultane vertaalrobots aan boord. Door deze toe te voegen aan het gesprek kunnen Chinezen en Engelsen probleemloos met elkaar chatten. De vertalingen zijnhelaas niet perfect, maar maken het vooronder andere Frans-, Duits- en Engelssprekenden nu wel mogelijk om samen een gesprek te voeren. Voor Nederlandersis er voorlopig enkel een Engelse tolk.Gebruik maken van deze dienstgaat zeer eenvoudig door de vertaler aan het gesprek toe te voegen.
Het emailadres van de vertaalrobot is standaard [van taal]2[naar taal]@bot.talk.google.com. De taalnaam wordt niet voluit geschreven, maar afgekort naar nl of fr. U voegt dus nl2en@talk.google.com toe om in het Nederlands met uw Engelse maatje te kunnen chatten.

Google Talk is ingebouwd in Gmail, de maildienst van de zoekgigant. Google bood al langer vertaaldiensten aan voor de website.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord