abonneren

Google Street View + Twitter = Stweet

Stweet is een nieuwe mashupdienst dat Google Street View combineert met de microblogdienst Twitter. U kunt met de mashupdienst door de straten van steden en dorpjes rijden en zien welke Twitter-gebruiker er ook geweest is en wat zijn of haar mening is over de locatie.Bepaalde Twitter-applicaties, zoals Twitterfon, kunnen aan Twitter doorgegeven wat uw locatie is.
Stweet gebruikt de coördinaten van uw locatie om te bepalen waar u bent op aarde en voegt deze locatie toe aan een Tweet (microbericht) die u naar de microblogdienst verstuurt.

Net als sowieso bij Twitter het geval is, lijkt de mashupdienst Stweet maar beperkt nut te hebben. Maar als we één ding van het succes van Twitter geleerd hebben, dan is het dat je de behoefte van internetgebruikers om alles met iedereen te delen niet moet onderschatten.

Door de toename van locatie-gebaseerde webdiensten worden steeds meer mensen ongerust over hun privacy. Aan vrienden, familie en collega's laten weten waar u bent op elk moment van de dag lijkt leuk, maar het kan ook vervelende consequenties hebben.


Website: www.we-love-the.net/Stweet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: