abonneren

Google Street View nu ook in Nederland

Google heeft vandaag Street View voor een aantal Nederlandse steden onthuld. Zo zijn Amsterdam, Rotterdam en Groningen (bijna) geheel gefotografeerd en via Google Maps te bekijken.
Andere steden volgen spoedig.

Wie virtueel een wandelingetje wil maken door één van de drie steden, moet bij Google Maps zijn. Google heeft ook meteen een aantal voorsteden meegenomen in de fotorondes; zo zijn Volendam, Amstelveen, Zaandam, Weesp, Barendrecht en Spijkenisse ook in beeld gebracht. Wie Street View wil oproepen, klikt op het oranje poppetje linksboven in beeld en sleept deze naar de kaart. In kaart gebrachte straten worden met een blauwe omlijning weergegeven. In Street View is het mogelijk om via pijlen te navigeren of 360 graden rond te kijken.

Wie zichzelf tegenkomt op Google Street View en hier niet van gediend is, kan via de 'meld een probleem'-knop actie ondernemen. Google maakt dan uw gezicht of kenteken onherkenbaar. Dat laatste is al voor een groot deel gebeurd, al werkt de nummerborddetectie blijkbaar niet overal even goed. Ook de Amsterdamse Wallen zijn niet in kaart gebracht, al claimt Google dat dit niet uit privacyoverwegingen is: de wegen zouden te krap en druk zijn om met camera-auto's rond te rijden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie