abonneren

Google Street View-camera’s maken selfies in musea

Google lanceerde in 2011 een nieuw Street View project voor musea lanceerde, met als doel om een archief te maken van alle duizenden culturele objecten van over de hele wereld.

Maar de camera’s legden niet alleen de objecten die ze zagen vast, maar fotografeerden ook zichzelf in de spiegels van deze musea. Om de collecties van 250 musea van over de hele wereld vast te leggen, bouwde Google panoramische camera’s op trolleys en liet ze vervolgens los.

The Camera in the Mirror

Dat resulteerde in de nodige selfies, aangezien er in deze musea naast genoeg monumentale objecten ook veel grote spiegels te vinden zijn. Spaanse artiest Mario Santamaria vond dit interessant genoeg om deze portretten te verzamelen op de pagina The Camera in the Mirror. De afbeeldingen zijn vaak gek, maar vreemd genoeg ook heel mooi.

Paleis van Versailles

Ondertussen heeft het Google Cultural Institute’s Art Project meer dan 40.000 kunstwerken en honderden interieurs vereeuwigd, waaronder het Paleis van Versailles en het Witte Huis. Het instituut werkt samen met musea en culturele instellingen om de kunstwerken die daar worden tentoongesteld voor iedereen met internet beschikbaar te maken. 

Lees ook: 

Selfie op Oscars zorgt voor meeste retweets ooit
Google neemt muziekstreamingdienst Songza over
Google Now kan voortaan meerdere talen tegelijk verstaan

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Camera's, Afbeeldingen, mario santamaria, Google Street View, the camera in the mirror, Selfies, grote spiegels, musea