abonneren

Google stopt toch niet met EtherPad

Google heeft bakzeil gehaald over de beslissing te stoppen met EtherPad. Deze online tekstverwerker werd afgelopen vrijdag door Google overgenomen. Google kondigde meteen aan te stoppen met EtherPad, maar gaat de tekstverwerker nu als open-source software aanbieden.Google nam afgelopen vrijdag AppJet over, ontwikkelaar van EtherPad. Google gaf bij de overname meteen aan EtherPad eind maart af te sluiten, maar dit leidde tot boze reacties bij de gebruikers van EtherPad.
Google heeft nu geluisterd naar deze reacties en zet de dienst voorlopig voort; het is de bedoeling dat EtherPad uiteindelijk als open-source softwarepakket aangeboden zal worden.

Op dit moment zijn er drie varianten van EtherPad, de gratis starter-editie, een professionele editie ($8 per maand) en een private network-editie ($99 per gebruiker). De eerste twee worden door Google gehost, de laatste kan binnen het eigen bedrijfsnetwerk gehost worden. Google wilde gebruikers niet langer laten betalen voor de professionele editie, maar het is de vraag of deze beslissing doorgaat nu EtherPad niet stopt.

Google wil AppJet gebruiken om verder aan Wave te werken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie