abonneren

Google stopt toch niet met EtherPad

Google heeft bakzeil gehaald over de beslissing te stoppen met EtherPad. Deze online tekstverwerker werd afgelopen vrijdag door Google overgenomen. Google kondigde meteen aan te stoppen met EtherPad, maar gaat de tekstverwerker nu als open-source software aanbieden.Google nam afgelopen vrijdag AppJet over, ontwikkelaar van EtherPad. Google gaf bij de overname meteen aan EtherPad eind maart af te sluiten, maar dit leidde tot boze reacties bij de gebruikers van EtherPad.
Google heeft nu geluisterd naar deze reacties en zet de dienst voorlopig voort; het is de bedoeling dat EtherPad uiteindelijk als open-source softwarepakket aangeboden zal worden.

Op dit moment zijn er drie varianten van EtherPad, de gratis starter-editie, een professionele editie ($8 per maand) en een private network-editie ($99 per gebruiker). De eerste twee worden door Google gehost, de laatste kan binnen het eigen bedrijfsnetwerk gehost worden. Google wilde gebruikers niet langer laten betalen voor de professionele editie, maar het is de vraag of deze beslissing doorgaat nu EtherPad niet stopt.

Google wil AppJet gebruiken om verder aan Wave te werken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord