abonneren

Google stopt met open-source project na DCMA-klacht

Google is gestopt met het hosten van het open-source project CoreAVC-for-Linux nadat er een klacht binnenkwamen over mogelijke schending van copyright.Op de projectsite staat dat Google het project van zijn Google Code-site heeft gehaald omdat er een klacht binnenkwam dat het project de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) schendde.

CoreAVC is software voor Windows dat geleverd wordt door het bedrijf CoreCodec. Met de software kan videobestanden afgespeeld worden die zijn gecodeerd met de H.264-standaard.

Op de Google Code-pagina voor het project stond dat CoreAVC-for-Linux patches levert voor open-source mediaspelers, als MPlayer en MythTV, zodat de CoreAVC-software ook onder Linux werkt. De software is dus voor programma's die de CoreAVC-software gebruiken, maar het niet zelf hebben.

De DMCA beschermt de eigenaar van een website wanneer een gebruiker illegaal acties via de website doet. De eigenaar van een site, in dit geval Google, moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, onder andere dat de eigenaar het materiaal verwijderd wanneer hij er een klacht over krijgt.

Het is niet bekend wie de DMCA-klacht heeft ingediend.


Bron: Slashdot

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie