abonneren

Google stopt met krantenadvertenties

Google heeft op zijn officiƫle blog bekend gemaakt dat het stopt met printadvertenties in kranten. Google probeerde het advertentieprogramma te verkopen, maar dit is niet gelukt.Met Google's "Print Ads"-programma kunnen adverteerders via het internet zowel online advertenties kopen als printadvertenties in meer dan 800 Amerikaanse kranten. Google stopt met printadvertenties omdat het niet meer verwacht dat het programma op korte termijn winstgevend zal zijn. Google haalt op 28 februari definitief de stekker uit het programma. De advertenties zullen lopen tot 31 maart.
Google verkoopt ook advertenties voor radio en televisie. Het is niet bekend of dit programma het beter doet dan het "Print Ads"-programma.

De belangrijkste reden waarom Google met het programma stopt is de diepe recessie waar de VS in verkeert. Door de kredietcrisis moet Google beter op zijn centjes letten en programma's en diensten schrappen die niet op korte termijn winstgevend zijn. De internetgigant moet ook 100 werknemers ontslaan en drie kantoren sluiten.

Na de bekendmaking daalden de aandelen Google met 5,65 procent naar $282,75. Op twee mei vorig jaar stond een aandeel Google nog op $602,45.


Bron: googleblog.blogspot.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie