Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google stopt met krantenadvertenties

Google heeft op zijn officiële blog bekend gemaakt dat het stopt met printadvertenties in kranten. Google probeerde het advertentieprogramma te verkopen, maar dit is niet gelukt.Met Google's "Print Ads"-programma kunnen adverteerders via het internet zowel online advertenties kopen als printadvertenties in meer dan 800 Amerikaanse kranten. Google stopt met printadvertenties omdat het niet meer verwacht dat het programma op korte termijn winstgevend zal zijn. Google haalt op 28 februari definitief de stekker uit het programma. De advertenties zullen lopen tot 31 maart.
Google verkoopt ook advertenties voor radio en televisie. Het is niet bekend of dit programma het beter doet dan het "Print Ads"-programma.

De belangrijkste reden waarom Google met het programma stopt is de diepe recessie waar de VS in verkeert. Door de kredietcrisis moet Google beter op zijn centjes letten en programma's en diensten schrappen die niet op korte termijn winstgevend zijn. De internetgigant moet ook 100 werknemers ontslaan en drie kantoren sluiten.

Na de bekendmaking daalden de aandelen Google met 5,65 procent naar $282,75. Op twee mei vorig jaar stond een aandeel Google nog op $602,45.


Bron: googleblog.blogspot.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie