abonneren

Google stopt met censureren in China

Google gaat alle zoekopdrachten van haar zoekmachine in China voortaan weergeven via een server in Hong Kong. Zo worden de gevonden resultaten niet meer gecensureerd voor de Chinese bevolking. Dit tot onvrede van de Chinese regering.

Zoekopdrachten die via Google China worden ingevoerd, worden vanaf nu voortaan via www.google.com.hk/ op het scherm getoverd. Hiermee komt een einde aan de door de Chinese regering opgelegde censuur op zoekresultaten van Google in het land.

Volgens Google kan het enige tijd duren voordat de zoekresultaten snel worden weergegeven, omdat de server in Honk Kong nog geoptimaliseerd en geïndexeerd moet worden. Hierdoor worden zoekopdrachten de komende weken misschien niet zo snel getoond.

Door gebruik te maken van een aparte url riskeert Google een blokkade vanuit China: het is voor de overheid eenvoudig om een enkele url te blokkeren. Een van de redenen dat Google vertrekt uit China zijn de hackpogingen vanuit dat land op onder meer Google GMail-accounts, begin dit jaar. Chinese hackers slaagden erin om in te breken op diverse e-mail accounts.

Overigens vertrekt Google niet helemaal uit China. Zo zullen salesmedewerkers nog wel actief blijven voor het werven en verkopen van advertenties voor de Chinese markt, en blijft er ook een ontwikkelteam achter.

Via PC-Active

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie