abonneren

Google start proef met 24-uurs encryptie

Google heeft laten weten dat het aan het onderzoeken is of diensten als Gmail, Google Calendar en Google Docs niet te allen tijde beveiligd kunnen worden. Dit houdt in dat niet alleen tijdens het gebruik van deze web-applicaties de verbinding beveiligd is, maar ook wanneer de gebruiker is uitgelogd.Google liet eerder vorig jaar weten dat de optie om de verbinding over https (beveligde versie van een normale website-verbinding) te laten lopen voor iedereen beschikbaar zou komen.
Https zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de inhoud van een e-mail wordt versleuteld wanneer deze van de ene naar de andere computer wordt verstuurd.

Google start met de proef bij een klein aantal gebruikers van de verschillende Google-diensten. Naar hun ervaringen wordt gekeken om te zien of de snelheid van de dienst altijd voldoende blijft, en of https bijvoorbeeld ook goed genoeg functioneert bij een slechte of trage internet-verbinding.

Gebruikers die Google diensten vanaf een publieke computer gebruiken, lopen een reëel gevaar dat persoonlijke gegevens worden onderschept door kwaadwillenden. Wanneer de proef succesvol blijkt, zal deze beveiligde verbinding voor alle gebruikers van Google beschikbaar komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie