Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google stapt in de e-books

Met de start van Google Editions, dat komend voorjaar van start moet gaan, stapt Google in de verkoop van e-books. De geleverde boeken zullen leesbaar zijn op allerlei verschillende apparaten, van mobieltjes en netbooks tot e-readers. Kenners denken dat vooral Amazon, dat met de Kindle sterk aanwezig is op de Amerikaanse e-readermarkt, last zal gaan hebben van het nieuwe Google-initiatief.Google zet meteen in met een groot aantal titels. Bij de lancering moeten er ergens tussen de 400.000 en 600.000 titels beschikbaar zijn in Google Editions, dat boeken via de browser beschikbaar stelt.
Gekochte boeken zullen dan ook te lezen zijn op elk apparaat dat een webbrowser aan boord heeft. Laptops dus, en smartphones, maar ook gewone pc's. Daarmee lijkt Google Editions een sterke troef in handen te hebben, met name ten opzichte van Amazon. Wie een boek wil downloaden voor de Kindle, moet dat namelijk per se via Amazon doen.

Niet alleen biedt Google Editions gebruikes dus meer keuzevrijheid, ook het aantal titels ligt behoorlijk hoger dan bij de concurrent. Zo heeft Amazon er er 330.000, terwijl de teller bij Sony net over de 100.000 staat.

, ook krijgen kopers meer keuzevrijheid. Dat is een groot voordeel ten opzichte van .
Google heeft inmiddels al met ruim 30.000 uitgevers een overeenkomst gesloten en, door het al langer lopende Google Books project, inmiddels al ruim twee miljoen boeken gescand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie