abonneren

Google Square introduceert zoeken in meerdere bronnen

Met Google Square heeft Google gisteren via haar Labs-afdeling een nieuwe manier van zoeken geintroduceerd, gebaseerd op het raadplegen van meerdere bronnen per onderwerp. Deze nieuwe service is vooral bedoeld voor zoekopdrachten die zich niet makkelijk laten vangen in een woord of regel.De bedoeling is dat u een hoofdwoord of categorie kiest waarna u aangeeft op welke specifieke onderdelen van die hoofdcategorie Google vervolgens moet gaan zoeken.

Wanneer u bijvoorbeeld geinteresseerd bent in achtbanen moest u voorheen naar de ene website om te kunnen lezen over snelheden en weer naar een andere om alles te weten te komen over de hoogtes. Met Google Square vult u als hoofdcategorie 'achtbanen' in en specificeert u die vervolgens door elementen als hoogte, snelheid en dergelijke in te vullen. De zoekresultaten worden daarna als een soort spreadsheet (een 'Square') weergegeven. Vandaar de naam Google Square.

 

Omdat Google niet altijd in een keer precies begrijpt waar u naar op zoek bent, kunt u de zoekresultaten zelf aanpassen. Zo kunt u bepaalde kolommen weglaten of juist toevoegen om precies die informatie over te houden die u nodig hebt. Wanneer u tevreden bent over het resultaat kunt u dit opslaan en later opnieuw gebruiken of nogmaals aanpassen.

Op YouTube kunt u een introductie van Google Square bekijken.

Bron: Official Google Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord