abonneren

Google splitst op in nieuw moederbedrijf 'Alphabet'

Google gaat zijn gigantische bedrijfsstructuur radicaal opdelen. Google blijft als apart bedrijf bestaan, maar wordt ondergebracht bij een moederonderneming genaamd Alphabet. Dat moederbedrijf moet alle divisies van Google als aparte ondernemingen aansturen.
Dat maakte Google gisteravond in een verrassende verklaring bekend. Larry Page, de huidige baas van Google, wordt de ceo van Alphabet. Ook Sergey Brin, de mede-oprichter van Google, krijgt er een hoge functie. Bij Google zelf komt Sundar Pichai aan het roer te staan.

Domein

Het nieuwe bedrijf is te vinden onder de opvallende domeinnaam abc.xyz.

Overkoepelende naam

De naam Google blijft gewoon bestaan en blijft ook het grootste en belangrijkste merk binnen Alphabet.

Alphabet zal de overkoepelende naam worden van de losse divisies van Google. De grootste divisie blijft Google zelf, met zijn zoekactiviteiten. Dat is het Google dat nu het meest bekend is, en waar ook YouTube, Maps, en Gmail onder vallen.

Divisies

Aan de andere kant zijn er de wat obscure divisies. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het recente Google Auto, dat zelfrijdende auto's maakt, of Project Loon, dat wereldwijd internet wil verspreiden met weerballonnen.

Google X

Ook bedrijven als Nest (van de slimme thermostaat en rookmelder) komen onder Alphabet te vallen, maar worden zo 'losgemaakt' van wat Google nu is. Onder Alphabet valt straks ook Google X, de geheime afdeling die werkt aan projecten als Google Glass.

Makkelijker managen

De nieuwe bedrijfsstructuur moet het makkelijker maken om Google te leiden. Nu valt alles wat Google doet nog onder één noemer, wat verwarrend en moeilijk te managen is. Door het bedrijf op te delen kunnen Page en Brin de afdelingen makkelijker aansturen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: google, Alphabet

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord