abonneren

Google spaart geld om crisis te doorstaan

Om de kredietcrisis goed te kunnen doorstaan neemt Google een voorbeeld aan Dagobert Duck. De internetgigant verwacht niet dat de omzet zal teruglopen, maar legt voor de zekerheid toch een financiĆ«le buffer aan van $8,6 miljard.Google-baas Eric Schmidt zegt dat de miljarden dollars die zijn bedrijf de komenden tijd opzij legt alleen bedoeld zijn voor zeerbehoudende en veilige investeringen. Schmidt verwacht niet dat in het huidige financiële klimaat Google dividend zal uitkeren aan aandeelhouders.
Het bedrijf zet daarom de winst weg zodat het als buffer kan dienen wanneer Google toch klappen krijgt door de crisis.

Schmidt ziet dat door de economische crisis advertentie-inkomsten op alle fronten afnemen. Ook de online advertenties waar Google zijn geld mee verdient lopen terug. Schmidt verwacht echter niet dat de omzet van Google zal afnemen. Ondanks de crisis is Google nog steeds op zoek naar interessante partijen om over te nemen. Schmidt wil het liefste op het dieptepunt van de recessie bedrijven opkopen omdat ze dan het goedkoopste zijn. Schmidt weet echter niet wanneer dit dieptepunt wordt bereikt.

Eerder deze week deed Schmidt de opmerkelijke uitspraak dat hij de populaire sociale netwerkdienst Twitter maar een zielig e-mailsysteem vindt. Analisten vermoeden dat Schmidt dit zei om de aandelen van Twitter te laten dalen zodat Google de dienst kan overnemen. Schmidt liet echter weten dat hij niet wil speculeren over een eventuele overname van Twitter. Hij wilde alleen zeggen dat hij bewondering heeft voor de netwerkdienst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: