abonneren

Google sluipt Microsoft Office binnen

Google zal straks ondersteund worden door Microsoft Office. Dit is geen beslissing van Microsoft, maar het gevolg van een slimme overname van Google. De zoekgigant heeft DocVerse overgekocht, een startup die zich specialiseert in het online delen van documenten vanuit Microsoft Office.Google wil met DocVerse een brug slaan tussen Microsoft Office en Google Docs.
Op dit moment maakt de DocVerse-plugin het mogelijk om documenten online op te slaan en te bewerken. De plugin wordt nu aangepast zodat het ook met Google Apps werkt. De plugin moet een andere richting geven aan de volgende versie van Office, die door Microsoft voorzien wordt van een speciaal webcomponent (Office Live Workspace).

Volgens de Wall Street Journal kost de overname van DocVerse Google zo'n $25 miljoen dollar. De overname past wel in het straatje van Google, dat zich steeds meer op het terrein van Microsoft begeeft. Eerder gaf de zoekgigant al een plugin voor Outlook uit, waarmee Gmail, Google Calendar en Google Docs rechtstreeks vanuit Outlook te benaderen zijn. Een tweede plugin tovert Internet Explorer in Chrome om.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord