abonneren

Google scant ook tijdschriften

Google's Book Search scant en ontsluit nu ook softcover-publicaties. Indien u gek bent op het lezen van tijdschriften dan heeft u dankzij Google een vroege Kerst.Het is nog niet bekend hoeveel tijdschriften Google reeds heeft gescand en ontsloten via zijn Book Search webdienst. Wij zagen op de webdienst nummers van toonaangevende tijdschriften als Popular Mechanics, Popular Science, Bulletin of the Atomic Scientists, Ebony, Jet, Vegetarian Times, Baseball Digest, Factsheet Five, Maximum PC enAmerican Cowboy.

Google voegt constant nieuwe titels toe en het is daarom leuk om regelmatig de homepage van Google Book Seach te verversen om te zien wat er is bijgekomen. Indien u op zoek bent naar een specifiek tijdschrift of een specifiek nummer dan kunt u het beste de zoekfunctie op de site gebruiken. Wanneer u uw tijdschrift hebt gevonden dan kunt er online doorheen bladeren.

Uniek is de modus "Browse All Issues". U ziet dan een balk bovenaan het beeldscherm waarop alle covers worden getoond. U kunt horizontaal door de covers bladeren en zodoende door de tijd reizen. De inhoudsopgave van elk nummer linkt naar specifiek artikelen. Google heeft zijn Maps-dienst gekoppeld aan Book Search waardoor u de plekken kunt zien die genoemd worden in de artikelen. Adressen die genoemd worden in artikelen kunnen direct met Google Maps worden opgezocht.

De hoeveelheid content op Google Book Search is indrukwekkend. Het is goed mogelijk dat Google door een aantal uitgeverijen opnieuw voor de rechter wordt gesleept wegens het overtreden van de copyrightwetgeving. Bij een tijdschrift is het vaak moeilijker om te bepalen wie het auteursrecht heeft op een artikel of een foto. Schrijvers zijn bijna altijd de eigenaar van de boeken die ze schrijven. Maar redacteuren schrijven voor een tijdschrift en over het algemeen zijn de artikelen dan van de uitgeverij. Indien u in de afgelopen 60 jaar voor een Amerikaanse tijdschrift hebt geschreven, dan is er een reële kans dat uw artikel op Google Book Search te vinden is.


Bron: GoogleBlog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: