abonneren

Google rolt vanaf deze week videoadvertenties uit

Google springt op de videoadvertentietrein. Traditionele advertenties zijn steeds minder populair, maar Google hoopt met video ads een nieuwe melkkoe in handen te hebben. Vanaf deze week kunnen gebruikers ineens geconfronteerd worden met kleine video's bij hun zoekopdrachten.Hoe Google devideoadvertentiedienst gaat implementeren is niet bekend, maar wel heeft het bedrijf losgelaten dat de videoadvertenties specifiek gerichtworden, net als bij de huidige contextgevoelige text-ads.

De nieuwe advertenties worden vergezeld van een kleine 'plus'-knop; wie hier op klikt krijgt een kleine commercial of filmtrailer te zien. Volgens Google is de vrees dat de knop extra ruimte vreet ongegrond. Adverteerders hoeven vooralsnog niet meer te betalen voor videoadvertenties dan voor tekstadvertenties, al houdt Google zich het recht voor hier veranderingen in aan te brengen.

Volgens een marktonderzoek van ComScore heeft 20 procent van de gebruikers de gehele advertentie uitgekeken (841 minuten per maand) en 30 procent een gedeelte van de advertentie (77 minuten per maand). Google's YouTube is goed voor 54 procent van het online kijkgedrag van internetters, wat een goed teken is.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie