}
abonneren

Google richt zich op beveiliging met overname Dropcam

Nest van Google gaat zich op de beveiligingsmarkt richten. Het bedrijf wil Dropcam overnemen en zo een deel van deze markt gaan veroveren. Bij Dropcam maken ze beveiligingscamera’s die beelden via WiFi kunnen streamen naar telefoons en computers.

Volgens bronnen van The Information zijn de bedrijven aan het praten over een overname. De precieze status van deze gesprekken is niet duidelijk, woordvoerders van beide bedrijven wilden niet op het nieuws reageren.

Oorlog

Deze uitstap van Nest in beveiliging - naast de huidige productie van thermostaten en rookmelders - is het resultaat van de huidige oorlog tussen technologiebedrijven, die momenteel strijden om zoveel mogelijk slimme huishoudelijke producten te ontwerpen en te verkopen. Dit wordt ook wel het zogenaamde ‘Internet of things’ genoemd, het idee dat we in de toekomst allerlei slimme apparaten in huis hebben staan die gekoppeld zijn aan het internet.

Slim huis

Ook Apple is druk bezig met het ontwikkelen van ‘smart home’ software, een platform dat uit lichtschakelaars, beveiligingssystemen en hardware bestaat en dat bestuurd kan worden met een iPhone, aldus de Financial Times. Het bedrijf hoopt in de toekomst bedrijven zoals Nest en Dropcam zover te krijgen producten te maken die aan deze technologie te koppelen zijn. 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: streamen, overname, Computers, Telefoons, dropcam, beveiliginscamera's, beveiligingsmarkt

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI