abonneren

Google Reader

Voor een vlotte start biedt Google vijftien bundels met rss-feeds en een speciale zoekmachine zoekt wereldwijd naar de meest uiteenlopende feeds. Google Reader kan ook een opml-bestand importeren. Opml is kort voor outline processor markup language en een xml-formaat.
Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor tekstverwerkers die met hiërarchische lijsten werken en het is ook geschikt voor een lijst met rss-abbonnementen. Google Reader kan zo'n lijst met feeds ook exporteren en dat is handig voor als u later van rss-reader wilt wisselen. Maar dat is waarschijnlijk niet nodig, want Google Reader doet het goed.

Google Reader geeft een overzicht van alle feeds in een frame, al dan niet onderverdeeld in folders. In het venster daarnaast verschijnen de nieuwskoppen, desgewenst met een wat langere omschrijving met de kern van een artikel. Google Reader biedt een handige bookmark om naar het volgende ongelezen artikel te springen en u kunt een link van een artikel doormailen (alleen via een Gmail-account). Verder maakt Google Reader een persoonlijke webpagina met artikelen die u aanvinkt, zodat u deze kunt delen met vrienden en bekenden.

Minpuntje is het ontbreken van een derde luik (of frame) waarin de volledige artikelen van blogs verschijnen. Veel blogs publiceren korte artikelen integraal in de rss-feed. Maar als u meer wilt lezen bij Google Reader, moet u een artikel sowieso in een ander venster openen. Een browser met tabbladen is dan ook eigenlijk een vereiste. Daarmee kunt u tijdens het koppensnellen artikelen wegzetten in een tabblad en deze later lezen.

Website: www.google.com/reader
Sterren: 3/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: