abonneren

Google Plus: meer dan 10 miljoen gebruikers

Google+ heeft nu al meer dan 10 miljoen gebruikers. Larry Page bevestigde de al eerder deze week genoemde mijlpaal nu officieel tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

Google+ werd ruim twee weken geleden gelanceerd. Het is officieel nog steeds in een besloten testfase en toegang wordt alleen gegeven op uitnodiging van andere gebruikers. Door capaciteitsgebrek is de aanmelding op uitnodiging zelfs af en toe niet beschikbaar. Het lijkt er op dat deze schaarste juist een extra stimulans voor potentiele gebruikers is om zich aan te willen melden.

De tien miljoen gebruikers die een profiel hebben gemaakt in Google+, delen nu 1 miljard berichten per dag. Volgens Page zijn vooral de Kringen (Circles), die het mogelijk maken om je Google+-contacten te verdelen in groepen, erg populair bij de Google+ gebruikers.

UIt onderzoek blijfkt overigens dat de meerderheid van de Google+ gebruikers (rond 80%) man is. 60 % is werkzaam in de ICT, waar doorgaans meer mannen werken. Verwacht wordt dat als Google+ vrij beschikbaar komt, dit verschil tussen mannen en vrouwen zal bijtrekken. In Facebook is de verhouding ongeveer 50/50. 

Ook de +1 knop van Google waarmee internetters artikelen, berichten of zoekresultaten kunnen waarderen, is een groot succes. Nu al wordt er 2,3 miljard keer per dag op een +1-knop gedrukt.

Via: Techcrunch

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie