abonneren

Google Places brengt nuttige plaatsen in kaart

Uit de befaamde 20% die Google-medewerkers aan eigen projecten mogen besteden, komt af en toe iets bruikbaars naar buiten. Deze keer Places Directory, een Android-applicatie om nuttige plaatsen in de omgeving te zoeken.Places Directory is gemaakt door Aries Hsieh, een softwareontwikkelaar die vanuit zijn standplaats in Taipei regelmatig naar Mountain View moet reizen. Omdat het altijd interessant is om nieuwe restaurants en clubs te ontdekken, ontwikkelde Hsieh een Android-applicatie die niet alleen banken, tankstations en hotels in kaart brengt, maar er ook een waardering aan hangt.


De informatie was op zich al beschikbaar in Google en Google Maps op de desktop, maar Hsieh optimaliseerde de applicatie voor mobiel gebruik. Aan de hand van uw huidige locatie laat Places zien waar bepaalde bedrijven en instellingen zijn, hoe ver ze weg zijn en in in welke richting u moet lopen. Bovendien kunt u meteen zien wat andere mensen ervan vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om het bedrijf meteen vanuit de applicatie te bellen.

Places Directory is gratis te downloaden uit de Android Market, waar het is uitgebracht als Google Labs-product. Wat Hsieh gemaakt heeft is eigenlijk niets nieuws; er zijn voor mobiel gebruik wel meer diensten waarmee nabije hotels, restaurants en tankstations te vinden zijn. Wel bijzonder is dat Places Directory informatie uit verschillende bronnen, zoals foto's van Panoramio en restaurantreviews van Citysearch overzichtelijk bijeen heeft gebracht in een mobiele applicatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: