abonneren

Google Pixel-gebruikers klagen over vastlopende toestellen

Google Pixel-gebruikers melden dat hun telefoon regelmatig vastloopt. Het nieuwe vlaggenschiptoestel van Google heeft een bug, waardoor de telefoon af en toe een paar minuten lang niet te gebruiken is.
Dat melden gebruikers op forums van Google. Het bedrijf zegt op de hoogte te zijn van de problemen, en dat het aan een oplossing werkt. Die is echter nu nog niet beschikbaar.

Vastlopers

De problemen verschillen per gebruiker, maar één element is bij iedereen hetzelfde: de telefoon loopt vast en is dan een paar minuten niet te gebruiken. Hoe lang dat duurt, verschilt ook per gebruikers.

GPS

De problemen lijken zich voor te doen met de GPS-functie van de telefoon, want als die uit staat komt het probleem niet voor. Er zijn daarnaast opvallend veel gebruikers die de app Life 360 hebben geïnstalleerd die last hebben van de bug, maar omdat er ook een aantal gebruikers zijn zónder die app lijkt het daar niet exclusief aan te liggen.

Eigen beheer

De Pixel-telefoon is Googles eerste telefoon waarbij het bedrijf zowel de hard- als de software in eigen beheer heeft uitgegeven. Desondanks kampen de toptoestellen nog steeds met een aantal flinke kinderziektes. Zo zit er ruis in de luidsprekers, heeft de camera vaak last van glare, en wordt de telefoon al snel te heet, wat zeker bij het gebruik van virtual reality een probleem is. Van de meeste problemen zegt Google 'nog te werken aan een oplossing'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Google Pixel, google