Google Photos-app blijft foto's ook na verwijdering uploaden naar Google

De nieuwe Google Photos-app blijft je foto's uploaden naar Googles servers, zelfs als je de app al verwijderd hebt. De app blijkt zo diep in de instellingen van Android te zijn verweven dat je ook na het verwijderen nog een automatische back-up maakt van al je bestanden.

Google Photos is een nieuwe app van Google waarmee je je foto's kunt bewaren op de servers van Google. Die zijn bovendien later 'slim' te doorzoeken, door naar de context van de afbeelding te kijken.
 

Back-up

Google kondigde de app vorige maand aan tijdens een ontwikkelaarsconferentie. Daarna probeerden veel mensen de applicatie uit, onder andere door de back-up-functie aan te zetten. Daarmee worden alle foto's, maar ook screenshots en WhatsApp-afbeeldingen, verzameld en naar Googles servers gestuurd. Iedereen die de app meteen daarna verwijderd heeft, blijft zijn foto's echter nog steeds naar Google sturen.
 

Android-menu

Photos gebruikt daarvoor namelijk Androids standaard menu-instellingen. Daarin wordt ingesteld dat je bepaalde dingen kunt synchroniseren met je Google-account, wat handig is voor bijvoorbeeld je wachtwoord of je contactenlijst. Daar zitten echter ook foto's bij.
 

Geen melding

Gebruikers hebben dat in dat geval niet door, omdat er bijvoorbeeld geen icoontje in de notificatiebalk verschijnt. Ook moeten gebruikers de instellingen handmatig instellen bij 'Google Photo back-up'.

Google heeft inmiddels gereageerd met het aloude adagium dat het 'geen bug maar een feature' is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Google Photos, app, Back-up