Google past zoekmachine aan vanwege boete

Google heeft beloofd om haar zoekmachine zodanig aan te passen zodat producten van concurrerende bedrijven op een andere manier in de zoekresultaten worden weergegeven.

Google werd door diverse bedrijven, waaronder Microsoft en TripAdvisor, beschuldigd van het voortrekken van eigen producten in de zoekmachine. Als een persoon zocht op reisbestemmingen of software, dan kwamen de directe resultaten van Google zelf als eerste tevoorschijn, in plaats van informatie over bijvoorbeeld Office van Micrososft of reisinformatie van TripAdvisor.

Google moet in Europa de zoekmachine aanpassen, waardoor de resultaten van bedrijven eerst worden getoond, en niet de resultaten van Google zelf. De Europese Commissie legt Google anders een flinke boete op, die kan oplopen tot enkele miljarden euro's.

Het zoekmachinebedrijf belooft beterschap: de resultaten worden anders gepresenteerrd, waardoor het voor de bezoeker van de zoekmachine duidelijker is welke resultaten van Google zelf zijn, en welke van concurrerende bedrijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: zoekmachine, zoekresultaten, manipulatie