abonneren

Google past privacy-instellingen Buzz aan

Onder druk van de grote stromen kritiek past Google de privacy-instellingen van Buzz aan. In februari introduceerde Google de socialenetwerkberichtendienst Buzz, als onderdeel van Gmail.
Nu worden Buzz-gebruikers gevraagd hun privacy gevoelige instellingen opnieuw te bevestigen.

Na de introductie kreeg Google veel klachten van Gmail-gebruikers die niet gediend waren van de ongevraagd toegevoegde Buzz-diensten. Als reactie hierop heeft Google al een aantal aanpassingen gemaakt aan de standaard instellingen. Nu komt Google dan met een instructiepagina. Ook Gmail-gebruikers die nog geen Buzz-gebruikers zijn, worden nu geconfronteerd met een uitleg samen met de noodzakelijke instellingen, die door de gebruiker bevestigd moeten worden. Deze aanpassing is een beetje laat nu er in de VS al juridische acties tegen Google zijn gestart waarin Google schendingen van de privacyrechten van gebruikers wordt verweten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord