abonneren

Google past EULA Chrome aan

Gebruikers die de eerste betaversie van Chrome hebben geïnstalleerd en gebruiken, zijn zeer te spreken over de snelheid van de browser. Gebruikers zijn echter minder te spreken met de tekst van Chrome's gebruikersovereenkomst. In de gebruikersovereenkomst van Chrome staat dat Google complete controle krijgt over alle content die ingevoerd wordt via de browser. Steeds meer gebruikers zijn al bezorgd over de groeiende macht die Google krijgt over alle content op het internet en een dergelijke vergaande gebruikersovereenkomst deed veel gebruikers opschrikken.

Google reageerde snel en paste de gebruikersovereenkomst aan. Volgens Google is de controversiële tekst een "knip-en-plak"-foutje. Google gebruikte voor de gebruikersovereenkomst van Chrome de tekst uit Sectie 11 van Google's 'Universal Terms of Service'. Deze tekst is echter toegespitst op de Amerikaanse copyrightwetgeving. Google was vergeten de tekst aan te passen voor gebruikers van Chrome. Alleen de eerste zin in Sectie 11 was van toepassing. Google heeft zijn excuses aangeboden voor de ophef.

In de aangepaste versie van de Chrome EULA staat nu: "You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services." De nieuwe tekst gaat met terugwerkende kracht in.


Bron: GoogleBlog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord