abonneren

Google pakt 70 procent van de zoekmachinemarkt

Hoewel de concurrentie zwaarder is dan ooit, ziet Google zijn aandeel op de Amerikaanse zoekmachinemarkt groeien naar bijna 70 procent.
Dat is vijf procent meer dan een jaar geleden, ten koste van Yahoo en vooral MSN, zo blijkt uit een studie van Hitwise.

Wie de getallen van het onderzoek bestudeert zal inzien waarom Microsoft zo gebrand is op een overname van Yahoo: het is het enige bedrijf dat nog iets voorstelt op de zoekmachinemarkt, naast Google. Vooral Microsoft zelf heeft het enorm zwaar: het aantal zoekopdrachten op Live.com en MSN.com is in één jaar met 44 procent gekelderd, tegenover een daling van slechts 8 procent bij Yahoo.

Er is ook gekeken naar de situatie in Engeland, maar daar loopt Google al helemaal uit op de concurrentie: het marktaandeel van Google ligt daar inmiddels op 87 procent.

Hitwise

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord